Ką gerti, kad pasveikti?


Prieš pora dešimtmečių girdėjau pasakojimą apie tirpinto vandens naudą organizmui. Per tą laiką kartais pagalvodau, kuo gi naudingas šis vanduo? Iš karto atmesime teorijas apie vandens energiją ir struktūrą, net jei tai ir tiesa – mes neturime galimybės tai patikrinti.

Kuo ypatingas vanduo kuris buvo sušalęs ir atitirpęs?

Kažin ar jis ypatingas :), bet vis dėl to yra keleta savybių kuriomis tas vanduo pasižymi. Priemaišos – dalykas būdingas visiems skysčiams. Pagrindinė priemaiša kurią galima rasti vandenyje – tai kalkės. Lietuvoje vanduo savyje turi labai daug kalkių, tai galima patikrinti pažiūrėjus į savo arbatinuką. Jei jis užkalkėjęs tai vanduo yra per daug kietas ir jųsų organizme gali kauptis kalkės. Tiesa jei arbatinukas svarus tai nereiškia, kad kalkių nėra, tiesios kalkės nusėda prisitvirtinus prie kitų priemaišų, tokių kaip geležis. Ir jei geležies nėra, kalkės pasilieka vandenyje ir keliauja į jūsų organizmą. Taip pat vandenyje kali būti kitų priemaišų neleidžiančių kalkėms nusėsti arbatinuke. Geriausias būdas patikrinti vandenį – tai išgarinti šaukštelį vandens, išgaravus vandeniui pamatisyte kiek jame buvo priemaišų.

O kaip gi pašalinti kalkes iš vandens?

Chemija teigia, kad kalkių nufiltuoti yra neįmanoma ir tai yra teisybė, todėl siūlai nepasitikėti visokiais vandenį valančiais filtrais už didelius pinigus. Daugiausia, ką jie gali padaryti tai „suminkštinti“ vandenį lėtai tirpstanciomis druskomis ir rugštimis. Bet nuo to kalkių mažiau nelieka, jos tik nenusėda arbatinuke o į jūsų kūną vis tiek patenka. Atsikratyti kalkių galima disciliuojant vandenį ir tai yra kol kas patikimiausias būdas. Prisiminkime, kad žmonių ilgaamžiškumo židiniai yra butent kalnuose, kur jie geria nuo kalnų viršunių tekantį vandenį, kuris faktiškai yra disciliuotas.

O prie ko čia tirpintas vanduo?

Ka tik perskaitėme chemijos požiūrį į kalkių pašalinimą. Dabar žodį tara fizika 🙂 Yra žinoma, kad užšalant skysčiui, priemaišos stengiasi pasilikti skystoje dalyje. Tas metodas yra plačiai naudojamas medžiagų valymui nuo priemaišų. Ir nebūtinai tai turi būti skystis, pavyzdžiui taip pat yra valomas silicis mikroschemų gamybai. Užšalant skysčiui formuojasi kristalinė gardelė, ir joje priemaišoms nėra vietos. Bet kaip suprantame, šaldant vandenį kalkės negali iššokti iš vandens ir kur nors pabėgti. Todėl tirpstant ledui kalkės vėl užima vietą vandenyje.

Tai kaip jas pašalinti?

Paprastai 🙂 reikia šaldyti ne iki galo, jei paliksite šiek tiek neužšalusio vandens, ir jį nupilsite, likęs ledas turės mažiau kalkių ir iš jo gautas vanduo bus švaresnis.

O kuo gi geras vanduo be kalkių?

Vanduo stengiasi į savę pritraukti tam tikrą kiekį priemaišų, ir jeigu vanduo švarus jis gali pasiimti daugiau nuodingų medžiagų iš organizmo ir su šlapimų pasišalinti. Jei vandenyje yra kalkių, tai vanduo arba nepriims į savę pakankamai organizmo atliekų, o jei ir paims tai turės organizme palikti kalkęs, kurios ten ir kaupsis.

Tai koks vanduo tinka?

Visu pirma reikia prisiminti, kad mes užaugome šiose vietose ir mūsų organizmas daugmaž pritaikytas mūsų vandeniui.  Todėl piknaudžiauti tikrai neverta, nes nukalkintas vanduo gali išplauti iš organizmo ir naudingų medžiagų.

Vanduo atsilaisvina nuo kalkių jį:

disciliuojant,

teisingai šaldant (neleidžiant jam visiškai sušalt ir nupilant nesušalusią dalį),

virinant ( reikia leisti vandeniui nusistovėti ir pašalinti nusėdusias kalkęs, ką tik užvirintas vanduo kalkių nepraranda. )

Turiu prisipažinti, kad virinimas bėi šaldymas nepašalina visų kalkių.

Padeda rugštis

Bet reikia atsargumo!!!! Igėrus stiklinę 9% acto, žmogus miršta labai lėtai ir skausmingai. Pusė arbatinio šaukštelio acto puodukui (300ml) vandens yra pakankamai. Daug saugiau yra valgyti vaisius, jose esanti rugštis tirpina kalkes ir išveda jas iš organizmo.

Alkoholis

Alkoholis – disciliacijos produktas, todėl irgi padeda išvesti kalkes. Tik reikia žinoti, kad tai turi būti disciliuotas gėrimas, o ne spiritas sumaišytas su vandenių, kaip dauguma parduotuvinio alkoholio. Jei samanė gali išvalyti jūsų organizmą, tai parduotuvinė degtinė – bevertis produktas, gadinantis jums sveikatą. Jei girdėjote, kad sveika išgerti šiek tiek degtinės, tai tose tyrimose buvo naudojama kokybiška degtinė gauta disciliavimo būdų, o ne masinio naudojimo degtine, kuri gaminama maišant vandenį iš vandentiekio su spiritų.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.